fredag 12 december 2008

Andas ut

Nu kan vi andas ut (igen). Vi hann knappt glädja oss åt det gudomliga beskedet att röntgenbilderna såg ännu bättre ut än i juni. Det man ser nu är strålningsdefekter och ärrbildning efter operationen. Det är BRA. Dagen därpå fick vi veta att Bruno hade ett "ovanligt virus" och nästa dag var de svarta fläckarna tillbaka på höger öga.

För mig har det varit jobbiga dagar med ovisshet om viruset. Men efter några turer och telefonsamtal med läkare så är viruset inget att oroa sig för. Kunde vi inte få det beskedet med en gång? Neurologen sa att 90% av Sveriges befolkning har detta virus. Jaha.....!!! Då är det väl inget ovanligt virus???? Trots detta föreslog Medicinläkaren att Bruno skulle ta ett nytt blodprov i nästa vecka för att se om viruset försvunnit eller om det kanske rent av tillkommit något. Man tar prov på flera olika varianter av EB-viruset. Bruno ska också få en remiss till en annan ögonläkare i Halmstad(!?!) för att försöka hitta orsaken till de svarta fläckarna. Är man Kungsbackabo så är det Halmstad som gäller och inte Mölndal.



Nu, efter 1 vecka så är i alla fall fläckarna så gott som borta och det är "bara" suddigt, dvs som vanligt.



Min oro under veckan som gått var att jag läst att det finns större risk att få MS om man har Epstein-Barr viruset. Ms är en neurologisk sjukdom där myelinet (isoleringsskiktet runt nervtrådarna) är försvagat eller nedbrutet som i sin tur resulterar i att vissa muskler i t. ex en arm eller ben inte fungerar som de ska pga de försvagade myelinet. Eftersom Bruno nu 2 ggr sett svarta fläckar på höger öga så skulle det kunna bero på att myelinet runt höger synnerv är försvagat eller defekt och det är därför han ser svarta fläckar för att informationen som ögat tar in och som skall tolkas av nervsystemet inte blir 100% pga det försvagade myelinet.



Enligt neurologen har inte Bruno MS och i så fall skulle man sett det på Magnetröntgenbilderna som togs i förra veckan. Men den som lugnat mig mest är Bertil. Han har mätit fram att Bruno inte har MS och att Bruno haft viruset i ca 3 månader. Bertil ska skicka en blandning som Bruno ska ta i 10 dgr och sedan ska viruset vara borta. Är det inte fantastiskt!!! Bertil skickar en blandning och efter 10 dgr är viruset borta.


I väntan på Bertils blandning gör vi följande:

Bruno fortsätter att ta oljorna Thieves, Kryddnejlika, Oregano, Timjan och Basilika och kapslarna Inner Defense och dricker större portioner Ning Xia Red juice. Jag är övertygad att detta är kraftfullt mot viruset.


Det är nu en vecka sedan Bruno var på sin första Resanterapi http://www.thejourney.com/. Han kände sig mycket bra efteråt och han säger att den sköna känslan efter resanterapin har suttit kvar under hela veckan. Idag däremot är han trött. Jag rekommenderar alla varmt att läsa "Resan" av Brandon Bays.

Igår var Bruno på sista ansiktszonterapin för 2008. Margaretha koncentrerade sig på Brunos öga.

Inga kommentarer: