fredag 19 december 2008

Strålningsskada

Igår ringde neurologen till Bruno förr att säga att han tillsammans med ögonläkaren nu kommit fram till att orsaken till de svarta fläckarna och det suddiga synfältet på höger öga, som han haft sedan september, beror på strålningen som Bruno genomgick under våren 2007. För några dagar sedan då Bruno var hos ögonläkaren blev hon förvånad då hon förstod att Bruno blivit strålad. Hon hade alltså ingen aning om att Bruno blivit strålad och det fanns uppenbarligen ingen notis om det i journalen heller. Bruno har varit hos samma ögonläkare 3 gånger. Så nu när neurologen och ögonläkaren snackat ihop sig har de kommit fram till att problemen på höger öga beror på strålningen. De kanske hade kommit fram till det tidigare om journalen och remissen innehöll fullständig information.

Det är fullt möjligt att det just är en strålningsreaktion. Efter att tumören opererats bort strålades Bruno bakom höger pannlob på ett område lika stort som den avlägsnade tumören + 2,5 cm extra runtom. Det blir en rätt stor yta och det är fullt möjligt att synnerven blivit skadad. Jag tror att det är få läkare som har kunskap och erfarenhet av biverkningar på längre sikt av personer som blivit strålade i hjärnan. De flesta som får strålning i hjärnan lever ju inte så länge därefter.

Vår kropps otroliga förmåga till självläkning
Likväl som synnerven fått skador är jag övertygad om att de skadade cellerna och myelinet runt synnerven kan repareras. Människokroppen är ett mycket komplext och självreglerande system som har mycket starka inbyggda självläkande mekanismer. Vi vet ju alla hur ett skrubbsår eller skärsår efter några dagar läker sig själv genom att ny hud bildas. Jag har hört och läst att människor med synfel blivit fria från glasögon genom att varje dag gymnastisera ögat. Under våra Yogasessioner i somras med Brienne http://www.brienne.com/ gjorde vi ögongymnastik. Jag tror att om Bruno gör "ögonyoga" dagligen (det blir en utmaning för honom) så kommer de skadade cellerna att tränas upp och felet kommer att korrigeras. Lägger vi till positivt tänkande och en inre övertygelse om att det kommer att gå bra, som ju är Brunos största styrka, så kommer de skadade cellerna att förnyas till friska starka celler. Så är det.
Ögonyoga i naturen
För bästa effekt bad jag Bruno att göra ögonyogan på berget bakom vårt hus. Där finns underbar natur med ljung och enar och utsikt över havet och horisonten. Och dessutom får han frisk luft. Ögonövningarna är följande: Titta med båda ögonen så långt du kan till vänster, höger, vänster, höger. Gör likadant men titta så långt du kan upp och ner, upp och ner, upp och ner. Gör stora cirklar med ögonen medsols några varv och sedan motsols.


Min förhoppning är nu att han fortsätter självmant med ögonyogan regelbundet.


Akupunktur
I eftermiddag väntar en ny akkupunkturbehandling hos Ray Nepaul. Ray sätter nålarna i de energibanor som skall återställa den ursprungliga energibalansen i Brunos system. Han sätter också en nål mitt i varje öra där informationen om stamcellen sitter. Där finns all kunskap om kroppens och själens ursprungliga perfekta tillstånd.


Så låt oss nu gå in i den här 4:e advents helg med tillit till att allt ordnar sig till det bästa.

Inga kommentarer: